Elm Planas i Sarai Pulido es proclamen campions de l’última cursa popular a Serinyà del Circuit de Curses Populars del Pla de l’Estany

La Marxa Solidària que es va celebrar a Serinyà el passat diumenge 30 d’abril, va ser organitzada la Fundació Autisme Mas Casadevall i l’Ajuntament de Serinyà. Es va caracteritzar per oferir als participants dos tipus d’activitats: la Cursa Popular de 8,5 km, per aquells i aquelles que volien més canya, i una marxa popular de 6 km pels esportistes que volien gaudir del paisatge més tranquil·lament i passar-s’ho d’allò més bé. Aquesta cursa s’havia de celebrar el dia 12 de març, però es va prendre una difícil decisió d’ajornar la prova després de conèixer la trista notícia de la defunció d’un usuari de la Fundació Mas Casadevall.

Eren les 8 del matí i ja hi havia moviment al Pavelló Poliesportiu de Serinyà, el protagonista com totes les altres curses on els pavellons eren el punt de trobada amb els organitzadors, participants i públic. Quan només faltaven quinze minuts per començar la cursa, tots els participants ja tenien el seu dorsal i molts es preparaven per poder completar el recorregut de 8,5 km amb èxit. A les 10 en punt, la botzina va donar el tret de sortida. Tots els atletes van començar a córrer i només ens quedava esperar qui seria el primer i la primera de travessar la línia d’arribada.

L’Elm Planas i la Sarai Pulido van ser els que es van emportar l’or en aquesta sisena i última cursa del Circuit. L’Elm ho va fer amb un temps total de 32 minuts i 55 segons. La Sarai va completar la prova amb 40 minuts i 59 segons. Els segons classificats van ser en Pau Payet, en la categoria masculina, amb un temps de 33 minuts i 3 segons i en la categoria femenina la Dolors Ramírez amb 42 minuts i 9 segons. I els dos que es van emportar el bronze van ser l’Adrià Esteve i la Margarete Ferreira. Ja podeu consultar la classificació total de la quarta prova del Circuit de Curses

En aquesta setena edició, el Circuit constava de 6 proves puntuables per poder optar al Premi Especial Puig Clarà, el qual premia la participació i al Premi Atleta Popular, el qual premia els resultats esportius. Aquestes proves s’han desenvolupat als municipis de Banyoles, Porqueres, Camós, Cornellà del Terri, Fontcoberta i Serinyà. El Premi Especial Puig Clarà ha estat atorgat a 29 esportistes que han completat l’assistència a un mínim de 5 jornades i han rebut un obsequi com a premi a la participació. Per altra banda, totes les categories premiades amb el Premi Atleta Popular, han rebut els trofeus segons la seva classificació. Si voleu conèixer la classificació, podeu accedir-hi des d’aquest enllaç.

El Circuit de Curses Populars del Pla de l’Estany s’acaba aquí, però abans d’acomiadar-nos, volem donar les gràcies a tots els ajuntaments, organitzadors i col·laboradors que han fet possible aquesta setena edició del circuit, però també a tots els corredors i corredores per demostrar en cada cursa les ganes de córrer per la nostra comarca. Des del Consell Esportiu del Pla de l’Estany, procurem unificar les proves del Circuit perquè els participants coneguin tots els detalls de cada cursa. Han sigut 6 proves increïbles que, a través d’aquestes, s’ha volgut fomentar la participació i la pràctica de l’esport a la comarca, promocionar les curses populars de curt recorregut i baixa dificultat que es realitzen i donar suport a les entitats i municipis que les organitzen.

Corredors i corredores no és un adeu, sinó que és un fins aviat. Us esperem a la pròxima edició!