Pau Castellvell i Ariadna Jofre s’emporten la victòria de la XV Marxa popular de Banyoles

El Circuit de Curses del Pla de l’Estany ha arrencat amb la XV Marxa Popular de Banyoles que ha omplert d’ambient esportiu la capital de la comarca del Pla de l’Estany. La prova ha començat a les 10 h del matí del diumenge 27 de novembre, però a les 8:30 h ja hi havia moviment a la plaça de les Rodes, la sortida i l’arribada d’aquesta cursa. Els atletes anaven arribant amb compte gotes i el primer que feien era anar a buscar els seus dorsals. N’hi havia que escalfaven, els altres que parlaven amb els seus companys i companyes, i d’altres que estaven concentrats. Tots, però tenien un objectiu: gaudir de la cursa. Feia fred, la temperatura voltava els 10 graus, malgrat això, no ha sigut un obstacle pels atletes.

Quan només faltaven cinc minuts per començar la prova, tots els corredors i corredores s’han anat situant sota l’arc de sortida. No es veien nervis en els i les atletes, sinó que es notaven les ganes de córrer pels diferents indrets de Banyoles. I després del compta enrere que s’ha fet amb tots els participants, ha sonat la botzina que donava el tret de sortida de la cursa. Ara, tots tenien 9,8 quilòmetres en endavant.

Els primers classificats de la XV Marxa Popular de Banyoles han arribat al cap d’uns trenta-quatre minuts, i des de llavors, hi ha hagut una pluja constant de corredors travessant la línia de meta després. El guanyador ha estat Pau Castellvell, atleta banyolí que ha tardat un total de 34:25 minuts. 43 segons més tard arribava el segon classificat, Joan Comas, i gairebé un minut i mig més tard, en Perry Benjamin.

Les noies no han tardat a arribar. La primera noia, Ariadna Jofre, ha passat la línia de meta 6 minuts després que el primer classificat, amb un temps total de 40:48 minuts i li ha tret un minut i vint-i-sis segons a l’Aina Moncunill, segona classificada i gairebé dos minuts a la Cristina Caballero. El corredor més jove en completar primer els quasi 10 quilòmetres, ha estat Jan Hidalgo.

El Circuit de Curses del Pla de l’Estany no acaba aquí. Continua amb la XXVI Cursa Popular de Porqueres, la segona prova del calendari que tindrà lloc el dijous 8 de desembre. És la 26a edició i és, per tant, la cursa amb més antiguitat de tot el Circuit. Si no us voleu perdre res, estigueu atents a les nostres xarxes socials. Ens veiem a Porqueres corredors i corredores!