Pau Pinsach i Marina Guerrero, guanyadors de la XXVI Cursa Popular de Porqueres

La 26a edició de la Cursa Popular de Porqueres ja té els guanyadors: l’atleta porquerenc Pau Pinsach i l’atleta banyolina Marina Guerrero. Pinsach ha completat el recorregut de 7 quilòmetres en poc més de 24 minuts i 12 segons, i s’ha proclamat així com a guanyador de la categoria masculina. Guerrero, per la seva banda, ha acabat la cursa en 26 minuts i 45 segons i ha obtingut el primer lloc de la categoria femenina.

La prova es va celebrar el passat dijous 8 desembre, en ple pont de la Puríssima. Es va notar que era festa perquè hi van assistir corredors i corredores de totes les edats, des de nadons portats pels pares i mares, fins a gent gran que ho va donar tot fins al final. Tot i això, el temps no va acompanyar. Els atletes no van veure el sol en tot el matí, el que sí, però, va ser la pluja. Pocs quilòmetres després de donar el tret de sortida, va començar a caure quatre gotes, però tots i totes van seguir corrents perquè aquest, era el repte que s’havien proposat. “El temps no es pot aturar”, va dir un corredor. I així va ser.

El Pavelló Poliesportiu de Porqueres va ser el protagonista de la prova. Tots els participants van haver de recollir els dorsals aquí i era la sortida i l’arribada de la cursa popular. No només hi havia els atletes al pavelló, sinó que el públic també es va anar agrupant per veure i animar a tots els corredors i corredores.

Al principi, ja us hem fet espòiler dels atletes que es van emportar l’or de la Cursa Popular de Porqueres, ara és el torn de la plata i el bronze. Pel que fa a la categoria masculina, el podi va ser per un trident de “Pau”, el primer, el segon i tercer classificat es diuen Pau. Amb un temps de 24:40, va arribar el segon classificat, en Pau Castellvell, guanyador de la Cursa de Banyoles, i al cap de 25:02 en Pau Congost, atleta del Club Natació Banyoles.

En la categoria femenina, al cap d’uns cinc minuts que arribés la primera dona, va travessar la línia de meta la segona classificada, la Canuel Karol-Ann amb un temps total de 31:21. Pocs minuts després va arribar l’Annabel Navio, la tercera classificada i que, per tant, s’emporta el bronze.

En Pau Pinsach no va pujar només un cop al podi, sinó dues vegades per recollir dos premis diferents. El primer pel guanyador absolut general de la cursa i el segon pel primer classificat local. Va ser el porquerenc més ràpid en finalitzar el recorregut. Per l’altra banda, en la categoria femenina, qui va guanyar el premi a la porquerenca més ràpida va ser la Rosa Matamala, que va finalitzar amb 4a posició de la general.

Ja es pot consultar la classificació total de la segons prova del Circuit de Curses i es pot consultar la classificació del “Premi Atleta Popular” i el “Premi especial Puig-clarà”.

Porqueres s’ha acabat, però el circuit de curses continua. No sabem estar quiets. La propera cursa serà el 29 de gener de 2023 a Camós. La III Cursa Popular de Camós tindrà una distància de 7,5 quilòmetres i en el recorregut hi haurà petites pujades i baixades sobre tota mena de superfície (asfalt, terra, formigó, sorra…) i s’acabarà amb un bon esmorzar i un ambient saludable.

Gràcies Porqueres, per haver-nos fet gaudir tant a tots i totes. Ara, et toca a tu, Camós!