Sarai Pulido i Emilio Monge aconsegueixen la primera posició en la V Cursa Popular de Fontcoberta

El Circuit de Curses Populars del Pla de l’Estany li falta només una cursa popular per dir-nos adeu. El passat diumenge 19 de març es va celebrar a la comarca la V Cursa Popular de Fontcoberta. A dos quarts de 9 del matí ja hi havia moviment al Pavelló de Fontcoberta. A aquesta hora els participants que no havien fet la inscripció prèvia podien fer-la i aquells que ja l’havien fet, podien recollir el seu dorsal i el xip, importantíssim per poder veure la classificació i els temps de la prova. S’hi van apuntar un total de 126 participants, tant d’homes, dones, nens i nenes. De fet, el plantejament de la cursa és perquè els atletes la puguin gaudir amb els amics o amb les seves famílies, però sobretot, gaudir dels encants del municipi.

El tret de sortida va sonar a les 10 h del matí. El recorregut va ser de distància curta, 8 km amb 120 metres de desnivell positiu, i accessible a tots els corredors i corredores que ho van donar tot fins a travessar la línia de meta.

Quan havien passat, exactament, 25 minuts i 10 segons del tret de sortida, va arribar el primer classificat de la cursa, l’Emilio Monge. És un corredor que ha participat en altres proves i que a més, com que no en va tenir prou de guanyar la XIV Cursa Atlètica Run-Run la Vall del Terri, va tornar a emportar-se la primera posició del podi a Fontcoberta. El segon classificat va arribar quasi un minut després que el primer. Va ser en Pau Payet amb un temps total de 26 minuts i 15 segons. I la tercera posició se la va emportar en Pol Formiga, amb un temps de 27 minuts i 24 segons.

La Sarai Pulido va ser la primera dona completar els 8 quilòmetres. Amb un temps total de 40 minuts, Pulido va aconseguir la victòria. La segona dona a passar la línia d’arribada va ser la Chunzi Li Xiao, que va arribar 39 segons després de la primera classificada. La Rosa Matamala es va emportar la tercera posició amb un temps de 41 minuts. Els més petits de la cursa van ser la Jana Auric i en Víctor Martínez, uns autèntics campions.

Ja es pot consultar la classificació total de la quarta prova del Circuit de Curses i es pot consultar la classificació del “Premi Atleta Popular” i el “Premi especial Puig-clarà”.

Serinyà acollirà l’última cursa popular del Circuit de Curses Populars del Pla de l’Estany. El dia 12 de març s’havia de celebrar la Marxa Solidària Serinyà Mas Casadevall, però es va prendre una difícil decisió d’ajornar la prova després de conèixer la trista notícia de la defunció d’un usuari de la Fundació Mas Casadevall. La decisió va ser presa per totes les diferents entitats implicades en l’organització de la cursa. Aquesta Marxa Solidària, organitzada per la Fundació Autisme Mas Casadevall i l’Ajuntament de Serinyà, es caracteritza per oferir als participants, dos tipus d’activitats: la Cursa Popular de 8,5 km i una marxa popular de 6 km i serà el diumenge 30 d’abril.

Fundació Autisme Mas Casadevall, correrem per vosaltres!