Setena edició del Circuit de Curses Populars del Pla de l’Estany

El Circuit de Curses Populars del Pla de l’Estany donarà el tret de sortida el diumenge 27 de novembre amb la primera cursa popular que se celebrarà a la ciutat de Banyoles, la capital del Pla de l’Estany. L’Ajuntament de Banyoles organitza la XV Marxa Popular Ciutat de Banyoles que, es podrà gaudir dels diferents paratges naturals que ofereix el municipi. L’inici de la prova serà a les 10 h del matí i els corredors i corredores hauran de recórrer una distància de 9,8 km amb un total de 97 metres de desnivell. El recorregut començarà a la plaça de les Rodes i vorejarà l’estany de Banyoles, passant per Lió i pel Bosc de Can Morgat i tornar fins al punt inicial. En aquesta cursa hi haurà servei preventiu, avituallament líquid i sòlid a l’arribada i un obsequi per tots els participants.

L’objectiu del Circuit de Curses Populars del Pla de l’Estany és fomentar la participació, la pràctica de l’esport i l’activitat física a la comarca, promocionar les curses i marxes populars de curt recorregut i baixa dificultat i donar suport a les entitats dels municipis organitzadors. L’àmbit d’actuació és la comarca del Pla de l’Estany i això permetrà que els participants puguin gaudir de la diversitat del territori natural de la comarca. En les sis curses que es disputaran, hi haurà les següents categories tant masculines com femenines: promoció A, promoció B, sènior, veterans A i veterans B. 

Els esportistes que participin en el Circuit de Curses Populars del Pla de l’Estany optaran a dues tipologies de premis. La primera és el premi a l'”Atleta popular”, que serà l’atleta que hagi obtingut major puntuació al llarg del circuit per categoria. La segona tipologia és el premi especial Puig-Clarà; en aquest es premiarà a la regularitat del participant si disputa en un mínim de 5 proves.

El circuit de curses comença amb la prova de Banyoles, però n’hi ha cinc més en diferents municipis del Pla de l’Estany. El 8 de desembre hi haurà la XXVI Cursa Popular de Porqueres, el 29 de gener de 2023 la III Cursa Popular de Camós, el 26 de febrer la XIV Cursa Atlètica Run-Run la Vall del Terri, el 12 de març la VII Marxa Solidària Serinyà – Mas Casadevall i finalment, el 19 de març se celebrarà l’última cursa que serà la V Cursa Popular de Fontcoberta. Hi ha moltes dates, però no us preocupeu, perquè a través de les nostres xarxes socials del Consell Esportiu del Pla de l’Estany, us anirem informant i recordant tota la informació necessària. Us animem a formar-ne part i així poder gaudir de la diversitat del territori natural del Pla de l’Estany!